5

5 Japandi interieur kenmerken, hoe pas je deze toe?

Wat is een Japandi interieur?

De Japandi interieurstijl is een mix van Scandinavisch en Japans design. Net als het Scandinavisch design is minimalisme, symmetrie en functionaliteit kenmerkend voor deze stijl. Deze strakke stijl combineer je dan met warme kleuren en natuurlijke materialen uit Japan. Het interieur is volledig in balans en straalt warmte en rust uit. Hoe maak je een Japandi interieur? In deze blog geef ik je 5 kenmerken van een Japandi interieur.

  1. Een Japandi interieur heeft een sober kleurenpalet

Een sober kleurenpalet in natuurlijke tinten is de basis van een Japandi interieur. Denk bijvoorbeeld aan beige, bruin, terracotta, wit en grijs. Pasteltinten pas je  prima toe en zwart als accentkleur gebruik je zeker in een Japandi interieur. Het zwart geeft contrast en het gebruik van accenten ontbreekt absoluut niet in de Japandi stijl.

  1. Een Japandi interieur heeft uitsluitend natuurlijke materialen

Het gebruik van verschillende natuurlijke materialen is kenmerkend voor een Japandi interieur. Hout, papier, linnen, rotan, bamboe, wol en planten mix je met elkaar. Natuurlijke materialen stralen warmte en duurzaamheid uit en zorgen voor een verbinding met de natuur. Strak gestucte muren combineer je met smalle houten latjes en een mooie, rustig ogende lichte vloer.

  1. Een Japandi interieur heeft organische en zachte vormen

Omdat de natuur de basis is van een Japandi interieur, komen vanzelfsprekend organische vormen veel voor zowel in de meubelen als de accessoires. Zacht en rond gecombineerd met grafisch en strak, dat is typisch Japandi.

  1. Een Japandi interieur wordt gekenmerkt door minimalisme

Minimalisme is kenmerkend voor zowel de Scandinavische als de Japanse interieurstijl. Het gebruik van eenvoudige lijnen en het minimaal gebruiken van accessoires, kleuren en structuren zorgt voor een strakke, rustige maar wel warme uitstraling. Het accent ligt op een aantal belangrijke elementen van het interieur zoals bijvoorbeeld de eettafel. Of op de lattenwand van de foto.

  1. Een Japandi interieur heeft weinig decoraties

Accessoires in een Japandi interieur worden niet veel gebruikt en dat is vanuit het minimalisme gezien heel logisch. Gebruikte decoraties zijn simpel en ook weer gerelateerd aan de natuur. Een musthave is een rijstpapieren lamp. Maar ook een Aziatisch kunstwerk of een vaas met een paar takken staat goed in een Japandi interieur.

Wil je nog meer lezen over deze interieurstijl? Dit artikel kwam ik nog tegen op het nieuws: https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/eigen-huis-tuin/artikel/5334685/alles-over-de-japandi-interieurstijl

Kun je wel wat extra hulp gebruiken bij het creëren van jouw persoonlijke woonstijl? Wil je meer weten over Japandi interieur kenmerken? Neem contact op met mij zodat we samen kunnen kijken naar het realiseren van je woonwensen. Als je tis Chris inhuurt, weet je zeker dat je een professioneel interieuradvies op maat passend bij jouw stijl, wensen en budget.