Een paar weken geleden heb ik mijn interieuradvies gegeven voor het project Cosy Cupido.

Wil je weten hoe ik te werk ga?

Lees dan deze blog.

Onderzoek

Het eerste wat ik doe, is een uitgebreid onderzoek naar de opdrachtgevers. Waarom wil je je interieur veranderen? In welke ruimte van het huis voel je het prettigst? En waarom? Hoe gebruik je de ruimte? Hoe ziet een doorsnee dag eruit? Hoe ziet je ideale weekend weg eruit?

Ik geef ook altijd de opdracht een beeld te zoeken waar de opdrachtgever zich heel goed bij voelt. Dit kan een foto zijn, een krantenknipsel, een kunstwerk, een tapijt, whatever.

Tot slot ontdek ik welke mix van woonstijlen de opdrachtgever het meeste aanspreekt. Met deze ingrediënten ga ik aan de slag.

In het moodboard vertaal ik de belangrijkste uitgangspunten in kleur, vorm, structuur en materiaal.

Sfeerimpressie

Deze geeft een beeld van het uiteindelijke interieur wat ik voor ogen heb voor de opdrachtgevers en toont meer de materialen en elementen die bij de invulling gebruikt zullen worden.

Materialen

Een overzicht van de materialen die gebruikt gaan worden.

Door te werken met behang, krijgt de ruimte op een snelle en makkelijke manier een totaal andere uitstraling. De wand met het Oase behang met palmen wordt zo een echte blikvanger. Het andere behang met het riet past qua look en feel weer heel goed bij de palmen.

Meubelplan

Omdat het een bestaand interieur is, bevat dit plan vrij weinig elementen. Het voorstel is om de tafel van vorm te veranderen tot een ovaal of een Deens ovaal. Door het toevoegen van een ovalen vorm, wordt het geheel wat zachter en vriendelijker. De stoelen zijn geschikt voor lange mensen en voor lang tafelen. Ik adviseer twee verschillende modellen: zes eetkamerstoelen met een mooie naturelle bouclé stof en een leren rug. En twee modellen met een blauwe stoere stof. Deze stoel heeft een open gedeelte aan de rug waardoor deze luchtig overkomt. Het blauw van deze stoelen gaat werken met het blauw van de bank zodat er meer eenheid ontstaat.

Verlichting

Ik ben gek op verlichting. Ik hou van mooie armaturen en van het lichtspel dat je hiermee kunt realiseren. Ik heb ooit eens ergens gelezen dat een lichtbron zonder dimmer is als een luidsprekerbox zonder volumeknop en daar ben ik het helemaal mee eens. Dimmers mogen niet ontbreken!

Styling

Om het geheel af te maken, heb ik nog een groenplan uitgewerkt en een stylingsadvies voor de kasten.