5tips voor een minimalistisch interieur. Een rustige, prikkelarme omgeving kan heel plezierig zijn voor mensen die heel druk zijn in hun hoofd. Een rustige omgeving werkt natuurlijk ontspannend en kun je stress makkelijker van je afzetten. Voor mensen die behoefte hebben aan rust in hun interieur, kan een minimalisme heel goed werken. Alles draait om eenvoud, functionaliteit en rust.

Hoe creëer je een minimalistisch interieur?

Tip 1

In een minimalistisch interieur werk je met strakke lijnen en geometrische vormen.  Dit geeft structuur en oogt rustig en helpt bij het creëren van een gestroomlijnd gevoel. De strakke lijnen benadrukken de eenvoud van het interieur.

Tip 2

In het minimalisme kies voor een ruime opstelling. Door de meubels goed uit elkaar te plaatsen en grote ruimtes ertussen te laten, geeft dit weer een rustig beeld. Ook licht is heel belangrijk. Laat zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen en verwijder onnodige muren en deuren om de ruimte optisch groter te maken. Objecten worden wat klein gehouden zodat de ruimte weer groter lijkt, dit benadrukt de rust en de eenvoud van de ruimte.

Tip 3

Alles wat geen functie heeft in de ruimte, haal je weg. In het minimalisme draait het om puur, rust en functionaliteit. Plaats alleen meubels en voorwerpen die noodzakelijk zijn. Accessoires en decoraties die geen functie hebben, laat je weg. Zo wordt de ruimte op een praktische en efficiënte manier gebruikt.

Tip 4

In een minimalistisch interieur is vormgeving van de elementen is heel belangrijk. Ook hierbij geldt dat de vorm van een object minimalistisch is, er wordt veel gebruik gemaakt van rechte lijnen en strakke vormen. Om een luchtig effect te krijgen, gebruik je hoge poten onder een kast of dressoir.

Tip 5

Gebruik luxe materialen zodat het geheel niet klinisch overkomt. Metaal en glas doen het heel goed in een minimalistisch interieur. Metaal vanwege de strakke lijnen die ermee gecreëerd worden. Glas vanwege de transparantie. Metalen deuren met transparant glas passen hier perfect. Kies voor een warme of juiste een hele koele houtkleur. Let er wel op dat het hout heel rustig is van structuur. De basiskleuren voor een minimalistisch interieur zijn wit, grijs en zwart. Je kunt met 1 felle accentkleur werken in bijvoorbeeld een schilderij. Door het gebruik van een stoffen bank en een groot vloerkleed komt het interieur toch warm over.

Kun je wel wat extra hulp gebruiken bij het creëren van jouw persoonlijke woonstijl? Wil je meer weten over Japandi interieur kenmerken? Neem contact op met mij zodat we samen kunnen kijken naar het realiseren van je woonwensen. Als je tis Chris inhuurt, weet je zeker dat je een professioneel interieuradvies op maat passend bij jouw stijl, wensen en budget.