5redenen voor het inhuren van een interieurontwerper

Waarom heb je een interieurontwerper nodig?

Een interieurontwerper helpt je bij het maken van de juiste keuzen bij het inrichten van je huis. Het volgende komt je vast bekend voor. Je bent een dagje aan het woonwinkelen en ziet allerlei mooie dingen: leuke accessoires, mooie interieurstijlen en toffe meubels. Helemaal geïnspireerd ga je thuis aan de slag om dat ene leuke setje in je interieur van je woonkamer te realiseren. Al doende loop je tegen problemen aan: die kleur kwam in de winkel toch heel anders over, dit vloerkleed is eigenlijk net te klein bij mijn bank, deze accessoire is veel te klein en valt helemaal niet meer op.  Herkenbaar? In deze blog geef ik je 5 goede redenen voor een professioneel interieur advies.

  1. Een interieurontwerper helpt je bij het ontdekken van je eigen interieurstijl.

Dit onderzoek naar je eigen woonvoorkeur en woonstijl is super belangrijk. Alleen jij kunt bepalen waar jij je lekker bij voelt. Hou je van veel kleur in je omgeving en ben je op zoek naar een kleurrijk interieur? Of vind je het juist fijn om thuis wat minder prikkels te krijgen en heb je behoefte aan visuele rust?  Ik start mijn interieuradvies altijd met huiswerk voor mijn klant: Ga op zoek naar een foto, een schilderij, een kunstwerk, een cd-hoes, een vloerkleed whatever waar je heel blij van wordt. Ik help je te ontdekken waar jij van houdt zodat je interieur uiteindelijk aansluit bij je persoonlijkheid. Zo voelt je huis als thuis.

  1. Een interieurontwerper helpt je miskopen te voorkomen.

Miskopen voor het interieur komen helaas nog veel voor. Mensen hebben tegenwoordig weinig tijd en nemen soms overhaaste beslissingen. Het is toch vet balen als je bank net te klein is voor je woonkamer. Of dat de stijl van je kast net niet lekker past bij de rest van je landelijke interieur. Een interieurontwerper werkt vanuit een concept dat bij de klant past. Vanuit dit concept wordt alles voor de inrichting bepaald waardoor je samenhangt creëert. Het resultaat is een interieur waar alles bij elkaar past en dat goed voelt. Een inrichting waar je blij van wordt, een interieur dat je omarmd, waar je lang van gaat genieten en dat is dan weer lekker duurzaam.

  1. Een interieurontwerper helpt je bij het visualiseren van het ontwerp.

Heel veel van mijn klanten kunnen zich niet voorstellen hoe een behang eruit komt te zien op een wand. Of hoe de hoekbank geplaatst moet worden. Of vragen zich af of er nog genoeg ruimte is om rondom te eettafel te lopen. Bij een interieuradvies werk ik met een 3D computer programma zodat de klant zich wel een voorstelling kan maken van zijn nieuwe interieur of inrichting. Bij mijn advies neem ik ook altijd samples mee van de vloer, de kleur die op de muur komt, de gordijnstof die ik adviseer, van de stof van de bank. Ga zo maar door. Door deze materialen krijgt de klant een nog beter beeld van het uiteindelijke interieur.

  1. Een interieurontwerper heeft heel veel kennis.

Interieurontwerper word je niet zomaar, daar heb je een goede opleiding voor nodig. Er komt namelijk ook nog behoorlijk wat technische kennis bij kijken. Een voorbeeld is de stand van het huis ten opzichte van de zon en wat heeft dat voor gevolgen voor het kleurgebruik in de woning? Een kamer op het noorden waarvan de wanden voorzien zijn van een koele kleur, voelt automatisch koel aan. Om een warm interieur te creëren, kun je beter warme kleuren gebruiken. Ook bij het aanleggen en uitzoeken van licht is een vak apart. Bij mij kun je ook terecht voor een uitgekiend lichtplan.

  1. Een interieurontwerper is creatief.

Een interieuradviseur bedenkt vaak dingen die je zelf nooit zou hebben bedacht. Een goede interieurontwerper is ook altijd op de hoogte van de laatste interieurtrends en kleurentrends. En dat zijn natuurlijk de kersen op de taart die je voor je interieur wilt hebben.

Wil jij een interieuradvies dat perfect past bij je persoonlijkheid, je woonwensen en interieurstijl? Neem contact op met mij zodat we samen kunnen kijken naar het realiseren van je woonwensen. Als je tis Chris inhuurt, weet je zeker dat je een professioneel interieuradvies op maat passend bij jouw stijl, wensen en budget.