De laatste jaren zie je steeds meer ronde en organische vormen in het interieur, zo ook in de eettafels en salontafels. Wat zijn nu precies de voordelen van een ronde eettafel? Hieronder geef ik je 5 redenen waarom een ronde tafel een toevoeging kan geven aan je interieur.

Voordeel 1: Een ronde tafel is gezellig

Een ronde tafel brengt veel meer sfeer dan een rechthoekige tafel. Dit komt omdat iedereen elkaar goed aan kan kijken waardoor je gemakkelijker gesprekken voert. De ronde vorm bevordert namelijk het oogcontact. Het is ook niet voor niets dat in restaurants en andere eetgelegenheden veel gebruik gemaakt wordt van deze vorm.  Ook als je veel spelletjes doet, is een ronde tafel vooral bij bordspellen. Elke speler kan namelijk even goed bij het bord.

Voordeel 2: Een ronde tafel is ruimte besparend

Een ronde tafel is vooral geschikt in kleine ruimtes omdat een ronde tafel minder ruimte in beslag neemt. Een ander groot voordeel is dat de scherpe hoeken ontbreken. Je herkent het vast: je staat net even te snel op of loopt iets te snel door de kamer en stoot dan je heup of knie tegen de punt van de tafel. Met een ronde tafel heb je hier geen last van omdat je hier veel makkelijker langs loopt. Bovendien kan je het aantal eetplekken aan een ronde tafel gemakkelijk uitbreiden door een aantal extra stoelen te plaatsen.

Voordeel 3: Een ronde tafel is elegant en speels

Een ronde eettafel is visueel aantrekkelijker en opvallender dan een rechthoekige tafel. Het kan de kamer een eleganter, moderner of speelser gevoel geven, afhankelijk van het model en het materiaal. Dit komt omdat een woonkamer van zichzelf altijd al recht en hoekig is. Door een ronde of organische vorm toe te voegen, creëer je spanning en doorbreek je het rechte en strakke.

Voordeel 4: Een ronde tafel is flexibeler

Er zijn verschillende maten en stijlen van ronde eettafels beschikbaar, wat betekent dat het gemakkelijker kan worden aangepast aan de behoeften van de groep. Bovendien kan de tafel ook dienen als een werkruimte of speeltafel, omdat er geen scherpe hoeken zijn.

Voordeel 5: Iedereen is aan elkaar gelijk

Een rechthoekige tafel heeft een kop en een staart. De gastheer of gastvrouw zit vaak aan het hoofd van de tafel zodat hij of zij alles goed kan overzien. Dat is soms handig maar kan ook een negatief effect hebben. Een rechthoekige tafel kan namelijk hiërarchie in een groep veroorzaken.

Dat waren alle voordelen van een ronde eettafel, redenen genoeg om te kiezen voor een deze vorm! Heb je nog meer hulp nodig bij het inrichten van je ruimte of hulp nodig bij andere woonproblemen? Neem contact met me op.